Waterdichtheid damwandconstructie
blocked divider

Waterdichtheid damwandconstructie

Gebr. de Koning is specialist in waterdichte damwandconstructie

WATERDICHTHEID DAMWANDCONSTRUCTIE

Wanneer een damwand lekkage vertoont, dan gebeurt dat door ter plekke van de sloten waarmee de damwandprofielen in elkaar grijpen. De mate waarin lekkage optreedt is afhankelijk van het type damwand. Het stellen van hoge eisen aan de waterdichtheid heeft vanzelfsprekend een prijsverhogend effect. Te laag gestelde eisen kunnen leiden tot hogere lekkagedebieten dan verwacht. Met als gevolg hoge kosten voor reparatie en extra bemaling die de aanvankelijke besparing van het niet toepassen van slotdichting ruimschoots kunnen overstijgen. Daarom is het van groot belang de eisen voor de waterdichtheid van een damwand duidelijk te specificeren.

Waterremmend
Bij gebruikmaking van een bitumineus vulmiddel kan een aanmerkelijke reductie in het lekkagedebiet worden verkregen. Als er hoge eisen worden gesteld aan de waterdichtheid kan er gebruik worden gemaakt van een waterzwellend middel. Het grote voordeel hiervan is dat het uitzet nadat het in contact is gekomen met het grondwater. Hierdoor kan een hoge mate van waterdichtheid worden bereikt. Groot nadeel is, dat de uitvoering continue moet plaatsvinden, omdat het materiaal zwelt zodra het met water in aanraking komt. Het tweede nadeel is dat dit systeem vrij kostbaar is ten opzicht van bitumen.

Waterdicht
Volkomen waterdichtheid kan alleen worden bereikt door middel van het dichtlassen van de sloten. Dit is uiteraard enkel zinvol bij definitieve constructies, aangezien gelaste damwand niet meer kan worden getrokken.

Weten welke oplossing voor u de beste is?
Neem dan contact met ons op.

Bekijk onze projecten
Contact opnemen
Waterdichtheid damwandconstructie - Gebr. de Koning

Direct contact

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Koning projecten

Wat heeft Gebr. De Koning u te bieden?

De veiligheid van medewerkers en de mensen die zich in de omgeving van een project bevinden, staat bij ons voorop. Veiligheidsbewustzijn is in alle fasen van het project belangrijk (zie Stichting Bewuste Bouwers). We gaan bij ieder project op een professionele en sensitieve manier om met de aspecten en gevoeligheden vanuit de omgeving.

Wij beschikken over vakkundig en goed opgeleid personeel met veel kennis en ervaring, die de verbinding leggen tussen theorie en praktijk. We halen het beste uit onze mensen en stimuleren ze om te groeien. Wij zijn een zelflerende organisatie, waarbij we kennis en ervaring delen.

De klantvraag staat bij ons centraal. We streven naar een optimaal eindproduct en een tevreden klant. Wij werken pro-actief en bereiden goed voor. Afspraak is afspraak. Klanten beoordelen ons als respectvol en open en waarderen onze menselijke benadering.

Wij zijn altijd op zoek naar slimme oplossingen voor het project en naar optimalisatie van ontwerp, uitvoering en interne processen. Wij zoeken actief naar mogelijkheden voor hergebruik van materialen, besparing van bouwmaterialen en besparing van energie (zie ook mvo). Nieuwe tools ontwikkelen om een nog beter resultaat te behalen zien we als een uitdaging. Wij volgen technische en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Investeringen in innovatieve ontwikkelingen resulteren in een toonaangevende positie op het gebied van een aantal specialismen.

We zijn een veelzijdig bedrijf met meerdere disciplines in eigen huis. We zijn goed in onze specialismen (specifieke damwandoplossingen, dijkversterkingen, complex betonwerk, zware waterbouwkundige constructies en speciale funderingswerken), maar we komen nog beter tot ons recht als er meerdere disciplines gevraagd worden. We pakken dan het project integraal aan en beheersen de raakvlakken optimaal. Dit geeft toegevoegde waarde voor het project en hiermee ontzorgen wij u. Wij zijn gewend om in verschillende rollen binnen een project te werken. Wij begrijpen in de rol van onderaannemer, wat de klant van ú vraagt.

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistellingen voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.

Naar de Koning verhuur