Verduurzamen staal - Gebr. de Koning
blocked divider

verduurzamen staal

Gebr. de Koning is specialist in het verduurzamen van staal

VERDUURZAMEN STAAL

Stalen damwand of buizen kunnen corroderen, wat de levensduur van de constructie niet ten goede komt. Met name als de kritische dikte van het staal wordt bereikt, waardoor de staalconstructie uiteindelijk zou kunnen bezwijken. Om dit proces te vertragen zijn een aantal maatregelen mogelijk.

Kathodische bescherming
Corrosie onder de waterlijn kan op een elektrolytische manier uitgeschakeld worden, door het inbouwen van een kathodische beschermingsconstructie met vreemdstroom of een ‘opofferings-anode’. Deze opofferingsanode bestaat hierbij uit zink, aluminium, of magnesium in de vorm van zogenaamde broodjes. Het toe te passen materiaal is afhankelijk van het zoutgehalte van het water. Deze kathodische bescherming is bijzonder geschikt voor damwandconstructies met een getijdenlijn en in situaties waar een sanering of vernieuwing te kostbaar is. Vaak wordt deze methode gecombineerd met een coating. Damwanden met een kathodische bescherming vereisen speciale constructieve maatregelen, waarmee al in de ontwerpfase rekening gehouden moet worden.

Kathodische bescherming met vreemdstroom, ook wel opgedrukte stroom genoemd, wordt toegepast als een te groot aantal galvanische anoden nodig zijn om het object (de kathode) te beschermen.

Afscherming
Naast kathodische bescherming wordt ook beton gebruikt voor het tegengaan van corrosie van stalen kadeconstructies. In dat geval worden over de stalen constructie betonnen schorten aangebracht tot onder de laagwaterlijn. Hierdoor wordt contact van staal met zuurstof vermeden, waardoor de corrosie sterk wordt verminderd.

Coaten
Ervaring heeft ons geleerd dat coating het begin van het corrosieproces tot wel 20 jaar kunnen vertragen. Het type coating en de kwaliteit van aanbrengen hebben effect op de levensduur en het corrosiegedrag van het onderliggende staal.

Verzinken
Verzinken is het aanbrengen van een dun laagje zink op een metalen voorwerp, waardoor het wordt beschermd tegen corrosie. Bij zeer corrosieve omstandigheden (zout milieu) kunnen damwand of buizen worden verzinkt. Ze worden daarbij ondergedompeld in een vloeibaar zinkbad (thermisch verzinken). Deze zinkbaden hebben slechts een beperkte lengte, waardoor ook de lengte van de te verzinken profielen beperkt is. Bij thermisch verzinken bestaat het gevaar van vervorming, aangezien de temperatuur circa 800 – 900°C bedraagt. Ook kan teveel zink in het slot terecht komen, dat tijdens het heien teveel wrijving kan veroorzaken. Daarom moeten de sloten voor het verzinken zo goed mogelijk worden schoongemaakt.

Invloed toevoegmiddelen
Ook het toevoegen van diverse legeringen kan positief effect hebben op de levensduur van staal.

Meer weten over welke oplossingen in uw situatie het beste zijn?
Neem dan contact met ons op.

Bekijk onze projecten
Contact opnemen
  • Verduurzamen staal - Gebr. de Koning
  • Verduurzamen staal - Gebr. de Koning

Direct contact

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Koning projecten

Wat heeft Gebr. De Koning u te bieden?

De veiligheid van medewerkers en de mensen die zich in de omgeving van een project bevinden, staat bij ons voorop. Veiligheidsbewustzijn is in alle fasen van het project belangrijk (zie Stichting Bewuste Bouwers). We gaan bij ieder project op een professionele en sensitieve manier om met de aspecten en gevoeligheden vanuit de omgeving.

Wij beschikken over vakkundig en goed opgeleid personeel met veel kennis en ervaring, die de verbinding leggen tussen theorie en praktijk. We halen het beste uit onze mensen en stimuleren ze om te groeien. Wij zijn een zelflerende organisatie, waarbij we kennis en ervaring delen.

De klantvraag staat bij ons centraal. We streven naar een optimaal eindproduct en een tevreden klant. Wij werken pro-actief en bereiden goed voor. Afspraak is afspraak. Klanten beoordelen ons als respectvol en open en waarderen onze menselijke benadering.

Wij zijn altijd op zoek naar slimme oplossingen voor het project en naar optimalisatie van ontwerp, uitvoering en interne processen. Wij zoeken actief naar mogelijkheden voor hergebruik van materialen, besparing van bouwmaterialen en besparing van energie (zie ook mvo). Nieuwe tools ontwikkelen om een nog beter resultaat te behalen zien we als een uitdaging. Wij volgen technische en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Investeringen in innovatieve ontwikkelingen resulteren in een toonaangevende positie op het gebied van een aantal specialismen.

We zijn een veelzijdig bedrijf met meerdere disciplines in eigen huis. We zijn goed in onze specialismen (specifieke damwandoplossingen, dijkversterkingen, complex betonwerk, zware waterbouwkundige constructies en speciale funderingswerken), maar we komen nog beter tot ons recht als er meerdere disciplines gevraagd worden. We pakken dan het project integraal aan en beheersen de raakvlakken optimaal. Dit geeft toegevoegde waarde voor het project en hiermee ontzorgen wij u. Wij zijn gewend om in verschillende rollen binnen een project te werken. Wij begrijpen in de rol van onderaannemer, wat de klant van ú vraagt.

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistellingen voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.

Naar de Koning verhuur

De 7 krachten van De Koning: ontdek én benut onze specialiteiten

Het succes van Gebr. De Koning is gebaseerd op 7 krachtige pijlers, waaronder waterbouwkundige werken. Op deze 7 werkterreinen, met de raakvlakken ervan, zijn we als geen ander thuis. Hieronder kunt u meer informatie lezen en bekijken over de overige zes krachten van De Koning: