palen aanbrengen resonantie petrochemie 1800x650 1
blocked divider

trillingvrije paalsystemen

Gebr. de Koning is specialist in trillingvrije paalsystemen

TRILLINGSVRIJE PAALSYSTEMEN

Voor het trillingsvrij aanbrengen van funderingspalen zijn op dit moment grofweg drie technieken te onderscheiden: drukken, boren en de resonantietechniek.

Boorpalen
Er zijn veel varianten geboorde paalsystemen beschikbaar. Deze technieken zijn de afgelopen jaren ontwikkeld en inmiddels gangbaar. Voordeel ervan dat ze zich hebben bewezen en dat er grote draag- en trekkrachten kunnen worden gerealiseerd. Daarnaast is de techniek geluidsarm. Een nadeel is dat er relatief grote machines nodig zijn, dat de machine direct op de te boren paal moet staan en dat het boren van de palen relatief lang duurt.

Drukken palen
Het drukken van funderingspalen is in Nederland een relatief nieuwe techniek. In China en Singapore wordt deze techniek echter al langer met succes toegepast. Een groot voordeel ervan is dat de drukkracht het aangetoonde paalpuntdraagvermogen is en dat de techniek trillingsvrij én geluidsarm is. De techniek heeft ook nadelen. De genereerde drukkracht komt voort uit de massa van de machine, die dus groot en zwaar is. De paal wordt in het centrum van de machine gedrukt, waardoor de machine direct op de te drukken paal moet staan. Moeilijke hoeken zijn niet bereikbaar. De punt van de paal kan op een dunne draagkrachtige laag zijn geplaatst. Daarnaast kan het voorkomen dat er een relatief kleine hoeveelheid positieve kleef wordt opgebouwd, die het uiteindelijke draagvermogen beïnvloed. De drukcapaciteit is beperkt, voor grotere paaldraagvermogens moet worden uitgeweken naar andere technieken.

Resonantietechniek
De resonantietechniek is relatief nieuw in Nederland. Sinds 2015 beschikken wij, als enige partij in Nederland, over deze techniek. Inmiddels we veel kennis over de (on)mogelijkheden van deze techniek opgebouwd. Met deze techniek hebben we al grote hoeveelheden diverse type paalsystemen trillings- en zettingsvrij aangebracht. Vanwege de unieke eigenschappen heeft Gebr. De Koning deze paalsystemen gepatenteerd.

Een groot voordeel is dat de funderingspalen vrij hangend, met een giekkraan, aangebracht kunnen worden. Hierdoor hoeft de machine niet direct op de aan te brengen paal te staan. Het materieel dat wordt gebruikt is relatief licht en wendbaar, ideaal in een kwetsbare omgeving. De productiesnelheid ligt hoog; funderingspalen worden op hoge snelheid aangebracht, hoe langer des te gunstiger. Funderingspalen met een hoge draagkracht zijn mogelijk met en zonder toevoegen van grout. Nadeel is er ook: de geluidsproductie, die sterk afhankelijk is van aan te brengen product.

Gyropress
In 2020 is de Gyropress techniek geïntroduceerd in Nederland. Hiermee worden stalen buizen door middel van drukken/boren trillingsvrij de grond in geïnstalleerd. Deze machine loopt over zijn eigen werk, hierdoor heeft hij weinig werkruimte nodig.

Weten welke trillingsvrije techniek voor uw project de beste oplossing is? Neem dan contact met ons op.

Bekijk onze projecten
Contact opnemen
  • Trillingsvrije paalsystemen - Gebr. de Koning
  • palen aanbrengen resonantie petrochemie

Direct contact

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Koning projecten

Wat heeft Gebr. De Koning u te bieden?

De veiligheid van medewerkers en de mensen die zich in de omgeving van een project bevinden, staat bij ons voorop. Veiligheidsbewustzijn is in alle fasen van het project belangrijk (zie Stichting Bewuste Bouwers). We gaan bij ieder project op een professionele en sensitieve manier om met de aspecten en gevoeligheden vanuit de omgeving.

Wij beschikken over vakkundig en goed opgeleid personeel met veel kennis en ervaring, die de verbinding leggen tussen theorie en praktijk. We halen het beste uit onze mensen en stimuleren ze om te groeien. Wij zijn een zelflerende organisatie, waarbij we kennis en ervaring delen.

De klantvraag staat bij ons centraal. We streven naar een optimaal eindproduct en een tevreden klant. Wij werken pro-actief en bereiden goed voor. Afspraak is afspraak. Klanten beoordelen ons als respectvol en open en waarderen onze menselijke benadering.

Wij zijn altijd op zoek naar slimme oplossingen voor het project en naar optimalisatie van ontwerp, uitvoering en interne processen. Wij zoeken actief naar mogelijkheden voor hergebruik van materialen, besparing van bouwmaterialen en besparing van energie (zie ook mvo). Nieuwe tools ontwikkelen om een nog beter resultaat te behalen zien we als een uitdaging. Wij volgen technische en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Investeringen in innovatieve ontwikkelingen resulteren in een toonaangevende positie op het gebied van een aantal specialismen.

We zijn een veelzijdig bedrijf met meerdere disciplines in eigen huis. We zijn goed in onze specialismen (specifieke damwandoplossingen, dijkversterkingen, complex betonwerk, zware waterbouwkundige constructies en speciale funderingswerken), maar we komen nog beter tot ons recht als er meerdere disciplines gevraagd worden. We pakken dan het project integraal aan en beheersen de raakvlakken optimaal. Dit geeft toegevoegde waarde voor het project en hiermee ontzorgen wij u. Wij zijn gewend om in verschillende rollen binnen een project te werken. Wij begrijpen in de rol van onderaannemer, wat de klant van ú vraagt.

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistellingen voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.

Naar de Koning verhuur