Trillingsvrije technieken resonantietechniek - Gebr. de Koning
blocked divider

trillingsvrije funderingstechniek

Gebr. de Koning is specialist in trillingsvrije funderingstechniek

Het voorkomen van ongewenste trillingen of geluid bij het aanbrengen van verankering, funderingspalen of damwand kan een belangrijk aspect zijn binnen uw project. Het voorkomen van trillingen beperkt de risico’s op schade sterk. Trillingsvrije technieken kunnen in dat geval een oplossing bieden.

Silent piling
Gebr. de Koning is al sinds jaar en dag pionier op dit gebied en heeft deze voorsprong altijd weten te behouden. Zo hebben we al in de jaren tachtig van de vorige eeuw een aangeschaft. Inmiddels zijn binnen Gebr. De Koning meerdere moderne Giken Silent Pilers actief en zijn daarmee dé specialist in Nederland.

Quattro piling
In 2008 kwam daar de techniek bij, welke de eerste was in zijn soort. Vanaf 2022 hebben wij meerdere drukmachines van de topfabrikant Woltman/PVE in gebruik. Dergelijk drukmachines staan bekend om de zeer grote drukcapaciteit en lengtecapaciteit.

Resonantietechniek
Rond 2016 zijn we gestart met het toepassen van de resonantietechniek. Ook hierbij liepen we voorop. In Nederland zijn wij de enige funderingsspecialist met een eigen Resonator. Het betreft een specialistische techniek die je enkel in je vingers hebt als je deze regelmatig gebruikt. Wij hebben de specialisten in huis die deze techniek tot in de puntjes beheersen.

Gyropress
In 2020 is de Gyropress techniek geïntroduceerd in Nederland. Hiermee worden stalen buizen door middel van drukken/boren trillingsvrij de grond in geïnstalleerd.

Onafhankelijk
Door écht alle trillingsvrije damwandtechnieken en de traditionele trillingsarme technieken in eigen huis te hebben kunnen wij onafhankelijk denken en de technieken zo toepassen dat ze het beste tot hun recht komen, afgestemd op de locatie waar de werkzaamheden uitgevoerd moeten worden.

Zo hebben wij geen belang om een bepaalde techniek te pushen. Dit resulteert in een onafhankelijk advies met een zo laag mogelijk risicoprofiel en kosten.

Weten met welke oplossingen we u van dienst kunnen zijn?
Neem dan contact met ons op.

Bekijk onze projecten
Contact opnemen

Direct contact

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Koning projecten

Wat heeft Gebr. De Koning u te bieden?

De veiligheid van medewerkers en de mensen die zich in de omgeving van een project bevinden, staat bij ons voorop. Veiligheidsbewustzijn is in alle fasen van het project belangrijk (zie Stichting Bewuste Bouwers). We gaan bij ieder project op een professionele en sensitieve manier om met de aspecten en gevoeligheden vanuit de omgeving.

Wij beschikken over vakkundig en goed opgeleid personeel met veel kennis en ervaring, die de verbinding leggen tussen theorie en praktijk. We halen het beste uit onze mensen en stimuleren ze om te groeien. Wij zijn een zelflerende organisatie, waarbij we kennis en ervaring delen.

De klantvraag staat bij ons centraal. We streven naar een optimaal eindproduct en een tevreden klant. Wij werken pro-actief en bereiden goed voor. Afspraak is afspraak. Klanten beoordelen ons als respectvol en open en waarderen onze menselijke benadering.

Wij zijn altijd op zoek naar slimme oplossingen voor het project en naar optimalisatie van ontwerp, uitvoering en interne processen. Wij zoeken actief naar mogelijkheden voor hergebruik van materialen, besparing van bouwmaterialen en besparing van energie (zie ook mvo). Nieuwe tools ontwikkelen om een nog beter resultaat te behalen zien we als een uitdaging. Wij volgen technische en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Investeringen in innovatieve ontwikkelingen resulteren in een toonaangevende positie op het gebied van een aantal specialismen.

We zijn een veelzijdig bedrijf met meerdere disciplines in eigen huis. We zijn goed in onze specialismen (specifieke damwandoplossingen, dijkversterkingen, complex betonwerk, zware waterbouwkundige constructies en speciale funderingswerken), maar we komen nog beter tot ons recht als er meerdere disciplines gevraagd worden. We pakken dan het project integraal aan en beheersen de raakvlakken optimaal. Dit geeft toegevoegde waarde voor het project en hiermee ontzorgen wij u. Wij zijn gewend om in verschillende rollen binnen een project te werken. Wij begrijpen in de rol van onderaannemer, wat de klant van ú vraagt.

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistellingen voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.

Naar de Koning verhuur

De 7 krachten van De Koning: ontdek én benut onze specialiteiten

Het succes van Gebr. De Koning is gebaseerd op 7 krachtige pijlers, waaronder waterbouwkundige werken. Op deze 7 werkterreinen, met de raakvlakken ervan, zijn we als geen ander thuis. Hieronder kunt u meer informatie lezen en bekijken over de overige zes krachten van De Koning:

ontwerp
funderingswerken
civiele betonwerken