Trillingsvrij damwand aanbregen - Gebr. de Koning
blocked divider

trillingsvrij damwand aanbrengen

Gebr. de Koning is specialist in trillingsvrij damwand aanbrengen

TRILLINGSVRIJ DAMWAND AANBRENGEN

Voor het trillingsvrij aanbrengen van damwand zijn op dit moment grofweg drie technieken beschikbaar: drukken, silent piler en de resonantietechniek.

Damwand drukken
Het statisch drukken of trekken van een damwand is trillingsvrij en veroorzaakt tevens geen geluidshinder voor de omgeving. Deze techniek wordt toegepast in stedelijke omgeving, in de buurt van monumentale panden, of op projecten waarbij strenge eisen worden gesteld aan geluid- en trillingsniveaus. Tevens voorkomt het drukken van damwand zetting of verdichting in de ondergrond. Ook in geval van mogelijke explosieven heeft het drukken van damwand voordelen.

Er zijn een tweetal gangbare technieken voor het drukken van damwand:

Damwanddrukmachine
Een damwanddrukmachine drukt de stalen damwanden de grond in. De reactiekracht wordt verkregen door de het kleefeffect van de reeds aangebrachte damwandplanken en/of het gewicht van de drukmachine, dit laatste wordt ook wel pull down genoemd.

Voor het flexibel plaatsen van damwand is de drukmachine uitgevoerd met een hydraulische rotatieslede. Deze slede kan worden gedraaid. De drukkracht van de drukmachine wordt door middel van een viertal hydraulische cilinders gegenereerd. Afhankelijk van het systeem worden drievoudige of viervoudige (niet geponste) planken toegepast. De damwanddrukmachine kan zelf de damwand onder de drukstelling plaatsen; de damwanddrukmachine is self supporting.

Silent piler
De silent piler klemt zich vast op de reeds geplaatste damwandplanken en bezit zo de nodige reactiekracht voor het drukken van de volgende damplank. De silent piler beweegt zich zelfstandig over de damwand. Bij het opstarten zijn één of meerdere reeds geplaatste damwanden nodig. Deze worden vaak door middel van trillen aangebracht, of er wordt een opstartframe met ballast toegepast. Het apparaat zelf is wat betreft omvang gering. Er is wel een extra kraan nodig om de damwanden aan te voeren. Het principe van een silent piler is met name interessant voor relatief eenvoudige damwandconstructies, het aanbrengen van damwand op plaatsen die niet bereikbaar zijn met een damwanddrukmachine en situaties waarbij capaciteit minder belangrijk is.

Specialist
Het trillingsvrij drukken van damwand is een specialiteit van Gebr. De Koning. Inmiddels hebben we ruime ervaring met deze techniek. In bebouwde omgeving of een omgeving waar zettingen en trillingen tot een minimum dienen te worden beperkt is drukken van damwand goede optie. In een standaard situatie kunnen we stalen damwand tot 22 meter lengte drukken. Met een aantal aanpassingen kunnen stalen damwanden tot een lengte van 25 meter worden gedrukt.

Resonantietechniek
Een relatief nieuwe techniek is de resonantietechniek. Deze is vooral handig op lastig te bereiken locaties in een omgeving waarbij geen schadelijke trillingen en zettingen gewenst zijn. Zoals onder andere bij de petrochemische industrie, binnenstedelijke locaties en dijkversterkingen. Een drukstelling is groot en moet dicht op “het werk” staan. Een silent piler daarentegen is vaak niet flexibel genoeg. Het resonantieblok is klein en licht van omvang en er kan “vrijhangend” met een giekkraan worden gewerkt, waardoor er minder of geen hulpwerk nodig is. Hierdoor kunnen overlast en kosten worden voorkomen. Bij dunne, brede damwandprofielen is de geluidsdruk hoog. Net zoals bij het drukken van damwand is het bij het toepassen van deze techniek van belang dat het type en lengte van het damwandprofiel wordt afgestemd op de situatie.

Meer weten over de (on)mogelijkheden van de diverse technieken?
Neem dan contact met ons op.

Bekijk onze projecten
Contact opnemen
  • Dijkversterking Spui Oost - Gebr. de Koning
  • Trillingsvrij damwand aanbrengen - Gebr. de Koning
  • Trillingsvrij damwand aanbrengen - Gebr. de Koning
  • Resonantietechniek in petrochemie - Gebr. de Koning

Direct contact

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Koning projecten

Wat heeft Gebr. De Koning u te bieden?

De veiligheid van medewerkers en de mensen die zich in de omgeving van een project bevinden, staat bij ons voorop. Veiligheidsbewustzijn is in alle fasen van het project belangrijk (zie Stichting Bewuste Bouwers). We gaan bij ieder project op een professionele en sensitieve manier om met de aspecten en gevoeligheden vanuit de omgeving.

Wij beschikken over vakkundig en goed opgeleid personeel met veel kennis en ervaring, die de verbinding leggen tussen theorie en praktijk. We halen het beste uit onze mensen en stimuleren ze om te groeien. Wij zijn een zelflerende organisatie, waarbij we kennis en ervaring delen.

De klantvraag staat bij ons centraal. We streven naar een optimaal eindproduct en een tevreden klant. Wij werken pro-actief en bereiden goed voor. Afspraak is afspraak. Klanten beoordelen ons als respectvol en open en waarderen onze menselijke benadering.

Wij zijn altijd op zoek naar slimme oplossingen voor het project en naar optimalisatie van ontwerp, uitvoering en interne processen. Wij zoeken actief naar mogelijkheden voor hergebruik van materialen, besparing van bouwmaterialen en besparing van energie (zie ook mvo). Nieuwe tools ontwikkelen om een nog beter resultaat te behalen zien we als een uitdaging. Wij volgen technische en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Investeringen in innovatieve ontwikkelingen resulteren in een toonaangevende positie op het gebied van een aantal specialismen.

We zijn een veelzijdig bedrijf met meerdere disciplines in eigen huis. We zijn goed in onze specialismen (specifieke damwandoplossingen, dijkversterkingen, complex betonwerk, zware waterbouwkundige constructies en speciale funderingswerken), maar we komen nog beter tot ons recht als er meerdere disciplines gevraagd worden. We pakken dan het project integraal aan en beheersen de raakvlakken optimaal. Dit geeft toegevoegde waarde voor het project en hiermee ontzorgen wij u. Wij zijn gewend om in verschillende rollen binnen een project te werken. Wij begrijpen in de rol van onderaannemer, wat de klant van ú vraagt.

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistellingen voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.