Trillingsarme tehcnieken - Gebr. de Koning
blocked divider

trillingsarme technieken

Gebr. De Koning heeft diverse specialiteiten in trillingsarme technieken

TRILLINGSARME TECHNIEKEN

Bij het opstarten en stopzetten van een eenvoudig trilblok ontstaan trillingen in de omgeving op het moment dat de eigen frequentie van de grond wordt gepasseerd. Dit wekt negatieve trillingen op in de grond, waardoor er mogelijke schade kan ontstaan. Om deze schade te voorkomen kunnen hoogfrequente trilblokken met variabel moment worden ingezet. Hierbij wordt na het passeren van de eigen frequentie van de bodem, overgeschakeld naar het maximale excentrische moment. Waardoor trillingen in de bodem zoveel mogelijk worden voorkomen. Welk trilblok, met welke slagkracht, het meest geschikt is voor uw werkzaamheden, hangt onder meer af van het in te brengen funderingselement, de grondomstandigheden en het al dan niet aanwezig zijn van directe bebouwing.

Gebr. de Koning maakt gebruik van deze hoogfrequente variabel moment trilblokken, waarvan de trilfrequentie niet in het gebied komt van de eigen frequentie van de meeste bouwwerken. Dit maakt het mogelijk om stalen damwand in veel gevallen door middel van trillen in de buurt van gebouwen aan te brengen. Eenvoudige trilblokken zijn enkel geschikt voor werkzaamheden buiten bebouwd gebied of bij het trekken van betonnen en houten palen.

Makelaargeleid trillen
Veelal wordt damwand vrij hangend met een giekkraan aangebracht. Het voordeel daarvan is dat het bereik binnen de werklocatie optimaal is. Een andere optie is om met een makelaarstelling damwand te zetten. In dit geval wordt onder voorspanning met hoge snelheid, met een minimum aan trillingen, damwand aangebracht. Nadeel is dat de makelaarstelling in de directe nabijheid van het aan te brengen product moet kunnen staan en de lengte van de damwand beperkt is.

Trillingsarme funderingssystemen
Behalve op het gebied van het aanbrengen van damwand is Gebr. De Koning specialist in het trillingsarm aanbrengen van funderingsystemen zoals stalen buispalen, die eveneens met HVM-trilblokken worden aangebracht. Eventueel kunnen deze buispalen worden nageheid om de draagkracht te vergroten.

Meer weten hoe wij trillingsarme technieken inzetten om schade aan de omgeving te voorkomen? Neem dan contact met ons op.

Bekijk onze projecten
Contact opnemen
  • Trillingsarm damwand plaatsen - Gebr. de Koning
  • Trillingsarme technieken - Gebr. de Koning
  • Trillingsarme technieken - Gebr. de Koning
  • Trillingsvrij damwand aanbrengen - Gebr. de Koning
  • Trillingsarme technieken - Gebr. de Koning

Direct contact

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Koning projecten

Wat heeft Gebr. De Koning u te bieden?

De veiligheid van medewerkers en de mensen die zich in de omgeving van een project bevinden, staat bij ons voorop. Veiligheidsbewustzijn is in alle fasen van het project belangrijk (zie Stichting Bewuste Bouwers). We gaan bij ieder project op een professionele en sensitieve manier om met de aspecten en gevoeligheden vanuit de omgeving.

Wij beschikken over vakkundig en goed opgeleid personeel met veel kennis en ervaring, die de verbinding leggen tussen theorie en praktijk. We halen het beste uit onze mensen en stimuleren ze om te groeien. Wij zijn een zelflerende organisatie, waarbij we kennis en ervaring delen.

De klantvraag staat bij ons centraal. We streven naar een optimaal eindproduct en een tevreden klant. Wij werken pro-actief en bereiden goed voor. Afspraak is afspraak. Klanten beoordelen ons als respectvol en open en waarderen onze menselijke benadering.

Wij zijn altijd op zoek naar slimme oplossingen voor het project en naar optimalisatie van ontwerp, uitvoering en interne processen. Wij zoeken actief naar mogelijkheden voor hergebruik van materialen, besparing van bouwmaterialen en besparing van energie (zie ook mvo). Nieuwe tools ontwikkelen om een nog beter resultaat te behalen zien we als een uitdaging. Wij volgen technische en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Investeringen in innovatieve ontwikkelingen resulteren in een toonaangevende positie op het gebied van een aantal specialismen.

We zijn een veelzijdig bedrijf met meerdere disciplines in eigen huis. We zijn goed in onze specialismen (specifieke damwandoplossingen, dijkversterkingen, complex betonwerk, zware waterbouwkundige constructies en speciale funderingswerken), maar we komen nog beter tot ons recht als er meerdere disciplines gevraagd worden. We pakken dan het project integraal aan en beheersen de raakvlakken optimaal. Dit geeft toegevoegde waarde voor het project en hiermee ontzorgen wij u. Wij zijn gewend om in verschillende rollen binnen een project te werken. Wij begrijpen in de rol van onderaannemer, wat de klant van ú vraagt.

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistellingen voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.

Naar de Koning verhuur