Project Description

Banner Hogering Almere 1920x650 1
blocked divider

Verbreding Hogering Almere

Aanbrengen stalen damwand en betonpalen

logo provincie Flevoland

Opdrachtgever

Provincie Flevoland

logo gebr van der lee

Hoofdaannemer

Gebr. Van der Lee

ontwerp
grondkerende constructies
funderingswerken
materieel

Project omschrijving

Foto album

Het Rijk, provincie Flevoland en gemeente Almere investeren samen in een goede bereikbaarheid van Almere. Zo maakt provincie Flevoland de Hogering de komende jaren klaar voor de groei van Almere. Van 2020 tot 2023 gaat de Hogering op de schop, tussen de A6 en de Contrabasweg. In beide richtingen komt er een rijstrook bij en bij de Herman Gorterweg en de Hollandsedreef rijdt het verkeer straks door een tunnelbak onder deze kruisingen door.

Onze aanpak
Gebr. Van der Lee is als hoofd aannemer aangesteld voor de verbreding van de Hogering in Almere. Onderdeel van het project is het aanbrengen van de twee ongelijkvloerse kruisingen.   Gebr. van der Lee heeft Gebr. De Koning opdracht verstrekt voor het uitwerken van de berekeningen en ontwerpen voor de verankering, de damwand en de stempelconstructie.

Er is  door Gebr. De Koning 20.000 m2 stalen damwand geleverd en trillingsarm aangebracht en 1400 betonpalen geheid. Hierna is de tijdelijke en definitieve verankering geboord en afgespannen.

Bijzonderheden
Door het korte tijdsbestek waarin de werkzaamheden uitgevoerd moesten worden was een efficiënte aanpak noodzakelijk.

Meer informatie?
Heeft u vragen of ziet u mogelijkheden voor een toekomstig project? Onze medewerkers staan voor u klaar. Stuur een e-mail naar info@gebrdekoning.nl of bel 078 644 26 44.

  • 2021 05 07 10.29.54
  • 2021 09 17 09.50.47
  • stalen damwand
  • stalen damwand