Project Description

Resonantietechniek – Dordrecht

Renovatie kademuren bij monument

Woonbron

Opdrachtgever

Woonbron

Gebr. de Koning

Hoofdaannemer

Gebr de Koning

waterbouwkundige werken

Project omschrijving

Foto album

Wooncorporatie Woonbron heeft een groot aantal woningen in beheer, waaronder hele bijzondere. Van twee bijzondere monumentale gebouwen heeft Gebr. De Koning de kademuur hersteld. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren heeft Gebr. De Koning een droogzetvoorziening aangelegd, zodat de waterstand ter plaatse van de herstelwerkzaamheden tijdelijk kan worden verlaagd. Beide locaties bevinden zich in de karakteristieke binnenstad van Dordrecht. Om de werkzaamheden naar tevredenheid uit te voeren zijn de gebouwen middels trillingsmeters gemonitord en is de resonantietechniek toegepast. Inmiddels zijn de werkzaamheden naar tevredenheid afgerond.

De aanpak van Gebr. De Koning
Voor beide locaties zijn in het water bouwkuipen aangebracht die aansluiten op de bebouwing. Middels kleikisten zijn de aansluitingen waterdicht gemaakt. Na het droog zetten is begonnen met het herstel van de kademuren; op een aantal plaatsen is het metselwerk en het voegwerk hersteld. Over een ander gedeelte is een volledig nieuwe kademuur aangebracht.

Bijzonderheden
Op de locatie van het GES gebouw, een monument, is met succes de resonantietechniek toegepast. De paalfundering van de kade bleek na inspectie slecht te zijn en is vervangen door stalen buispalen die trillingsvrij zijn aangebracht met deze techniek.

Bekijk de video over het gebruik van de resonantietechniek in dit project op ons YouTube-kanaal of direct via deze link.

Meer informatie?

Heeft u vragen of ziet u mogelijkheden voor een toekomstig project?
Onze medewerkers staan voor u klaar. Stuur een email naar info@gebrdekoning.nl of bel 078 644 26 44.

  • renovatie kademuur 3 1
  • renovatie kademuur 4 1
  • renovatie kademuur 5 1
  • renovatie kademuur 2 1

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistellingen voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.

Naar de Koning verhuur

Bekijk ook deze projecten