Project Description

Banner QPark Haagse Mart 1920x650 1
blocked divider

Parkeergarage Haagse Mart Den Haag

Renovatie stalen damwand

logo q park

Opdrachtgever

Q-Park Nederland

logo website De Koning

Hoofdaannemer

Gebr. De Koning

civiele betonwerken
grondkerende constructies

Project omschrijving

Foto album

De parkeergarage Haagse Mart in Den Haag is eigendom van Q-Park. De parkeergarage is gelegen onder het maaiveld en heeft twee parkeerlagen. Door een lekkage en corrosie van de damwand, was er sprake is van afroesting (materiaalafname) van de stalen damwanden waardoor de gewenste levensduur is afgenomen. Over een paar jaar zou dit problemen kunnen vormen voor de gebruiksveiligheid.

Onze aanpak
Om weer een toekomstbestendige constructie te maken zijn tegen de damwanden op beide parkeerlagen  betonnen wanden gestort, waarbij de onderste betonnen wanden de oplegfunctie van de stalen balken overneemt. Door het aanbrengen van beton tegen de stalen damwanden  is de levensduur verlengd met minimaal 25 jaar.

Bijzonderheden
Voor zover bekend, was het de eerste keer in Nederland dat een stalen damwand op zo’n bijzondere manier is gerenoveerd en versterkt. Maar de uitdaging zat hem ook in de complexe werkomgeving. Er was sprake van een werkhoogte van slechts 2 meter, één in- en uitgang, geen werkruimte buiten de garage voor aanvoer en opslag van bouwmaterialen, de parkeergarage diende operationeel te blijven en er was geen daglicht tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden.

Pieter Vliex, manager bouwprojectmanagement, Q-park Nederland: “ Gebr. De Koning is een kundig aannemer en een aangename partij om mee te werken. Planning en afspraken worden netjes nagekomen waarbij de klant en zijn business centraal staat”.

Meer informatie?
Heeft u vragen of ziet u mogelijkheden voor een toekomstig project? Onze medewerkers staan voor u klaar. Stuur een e-mail naar info@gebrdekoning.nl of bel 078 644 26 44.

  • Foto 24 Parkeergarage Haagse Markt
  • Bekisting 1
  • Bekisting wapening
  • betonwanden 2 etage

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistellingen voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.