Project Description

Banner POST Rotterdam1920x650
blocked divider

POST Rotterdam

Bouwkuip inclusief stempelconstructie

logo omnam

Opdrachtgever

Omnam Group

logo BESIX
logo Rizzani de Eccher

Hoofdaannemer

BESIX
Rizzani de Eccher

ontwerp
grondkerende constructies
materieel

Project omschrijving

Foto album

In opdracht van de Omnam Group wordt door Besix Nederland en Rizzand de Eccher, in het hartje centrum van Rotterdam de nieuwe POST-toren gerealiseerd. Een toren van maar liefst 155 meter hoog met een hotel, horeca en 305 appartementen.
De toren komt als het ware op een 18 meter hoge tafel te staan. De kolommen (tafelpoten) van 2,5 x 2,5 meter zullen de herontwikkelde POST openen naar zijn omgeving en een stedelijke gezelligheid creëren zowel in als rond het gebouw; waar oud, nieuw ontmoet en binnen en buiten naadloos in elkaar over gaan.

Onze aanpak
Gebr. De Koning heeft opdracht gekregen voor het realiseren van de bouwkuip voor dit prestigieuze project. De bouwkuip heeft een afmeting van 25×35 meter en wordt trillingsvrij met de drukmachine aangebracht. Hiervoor wordt 123 meter stalen damwand, met lengtes van 19,6 meter, aangebracht. De stempelconstructie, welke zich zo’n 7 meter lager bevindt, wordt eveneens door Gebr. De Koning, geëngineerd, geleverd en aangebracht.

Bijzonderheden
De uitdagingen zijn bijzonder groot wat betreft logistiek en het vermijden van verstoring voor het stadscentrum.

Meer informatie?
Heeft u vragen of ziet u mogelijkheden voor een toekomstig project? Onze medewerkers staan voor u klaar. Stuur een e-mail naar info@gebrdekoning.nl of bel 078 644 26 44.

  • POST Rotterdam doorsnede 1
  • POST Rotterdam impressie

De Koning Materieelverhuur