Project Description

Banner Amsterdam walmuren quatropiler 1920x650 1
blocked divider

Noodvoorzieningen walmuren Amsterdam

Plaatsen van damwand en stempelraam (noodconstructie)

logo amsterdam

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam

logo steenwijk

Hoofdaannemer

H. van Steenwijk B.V.

funderingswerken
waterbouwkundige werken
materieel
grondkerende constructies

Project omschrijving

Foto album

Amsterdam staat onder andere bekend om de vele kilometers grachten die door de historische binnenstad heen lopen. Ze worden omlijnd door maar liefst 200 kilometer kademuren. Er is geconstateerd dat grote delen van de gemetselde walmuren vervangen moeten worden. Dit komt doordat gebruikte materialen inmiddels aan het einde van de levensduur zijn, schade door bijvoorbeeld scheepvaart, veranderende verkeersbelasting of achterstallig onderhoud vervangen moeten worden. Belangrijk is dat er snel actie wordt ondernomen om instortingsgevaar te voorkomen.

Onze aanpak
In opdracht van H. van Steenwijk B.V. is Gebr. De Koning verantwoordelijk voor het aanbrengen van een noodvoorziening op verschillende locaties in de grachtengordel. Een zeer complexe opgave door de drukke binnenstedelijke omgeving. Maar ook de monumentale panden, vele bewoners en belanghebbenden, de beperkte werkruimte en het drukke verkeer spelen belangrijke factoren bij het bepalen van de juiste aanpak. Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor de omgeving, hebben we voor het aanbrengen van de damwand gebruik gemaakt van de Quattropiler. Hierna brachten we een stempelraam aan waarna de kade weer gestabiliseerd is.

Bijzonderheden
We hebben de expertise van PK Waterbouw ingezet om zowel het materiaal als het materieel door de smalle grachtengordels op de plaats van bestemming te krijgen.

Meer informatie?
Heeft u vragen of ziet u mogelijkheden voor een toekomstig project? Onze medewerkers staan voor u klaar. Stuur een e-mail naar info@gebrdekoning.nl of bel 078 644 26 44.

  • Amsterdam walmuren quatropiler 1
  • Amsterdam walmuren quatropiler 3
  • Amsterdam walmuren quatropiler 2

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistellingen voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.