Project Description

banner DPG Amsterdam 1920x650 1
blocked divider

Nieuwbouw kantoor DPG Amsterdam

Bouwkuip en paalfundatie

logo Being

Opdrachtgever

Being

logo website De Koning

Aannemer

Gebr. De Koning

ontwerp
grondkerende constructies
funderingswerken
materieel

Project omschrijving

Foto album

Ontwikkelaar Being realiseert het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van DPG Media in Amsterdam-Overamstel.Door het nieuwe hoofdkantoor van DPG Media in Nederland grotendeels te vervaardigen in hout, is sterk ingezet op de relatie tussen natuur en technologie. Het innovatieve gebouw beslaat een totale oppervlakte van circa 46.000 m2 en wordt daarmee één van de grootste houten kantoren ter wereld. Hiermee wordt het Nederlandse hoofdkantoor van DPG Media één van de grootste hybride houten gebouwen van de wereld. Het volume bestaat uit een dubbellaags parkeergarage met een 7-laagse opbouw.

Gebr. De Koning heeft opdracht gekregen voor het uitwerken van het Technisch ontwerp tot een Uitvoeringsgereed Ontwerp en de complete uitvoering van ‘Fase 1’. Fase 1 bestaat uit de realisatie van de bouwkuip en de paalfundering. Kort samengevat behelst dit de bemaling, gestempelde bouwkuip, paalfundering en ontgraving met een ‘droge voeten garantie’.

Aanpak
Gezien de positie van het damwandscherm ten opzichte van het bestaande pand is gekozen voor het aanbrengen van damwanden met een hoogfrequent variabel moment trilblok. Dit verminderde het risico op trillingen en eventuele schade aanzienlijk.
De bouwkuip is ontgraven in 2 fases. In de 1e fase is de stempeling aangebracht voor de ondersteuning van de damwand. Tijdens het ontgraven van de 2e fase is gestart met het aanbrengen van de paalfundatie bestaande uit vibrocombipalen en ankerpalen.
Na het storten van de betonconstructie van de kelderbak en het parkeerdek door de bouwkundig aannemer, is door ons de bouwkuip aangevuld, het stempelraam en de damwand verwijderd en afgevoerd via het water.

Bekijk hier een korte video van de bouwkuip.

Bijzonderheden
De nieuwbouw wordt gerealiseerd op een bijzondere locatie naast de huidige drukkerij van DPG Media aan de Van der Madeweg in Amstel Business Park Zuid. De zichtlocatie langs de A10 markeert een belangrijke stadsentree voor Amsterdam. Gebr. De Koning diende bij de voorbereiding en uitvoering rekening rekening te houden dat de bedrijfsvoering van DPG Media zoveel mogelijk ongestoord voortgezet moest worden in de naastgelegen drukkerij van DPG Media. Overlast en hinder voor DPG Media, alsook voor derden (zoals distributeurs, bezoekers, omwonenden, omliggende bedrijvenen verkeer) moesten tot een minimum worden beperkt.

Meer informatie?
Heeft u vragen of ziet u mogelijkheden voor een toekomstig project? Onze medewerkers staan voor u klaar. Stuur een e-mail naar info@gebrdekoning.nl of bel 078 644 26 44.

  • IMG 1115
  • IMG 1158
  • IMG 1161
  • 20211216 135322