Project Description

banner De Zweth 1920x650 1
blocked divider

Damwand kadeverbetering De Zweth

Vervangende waterkering

Logo Hoogheemraadschap van Delfland

Opdrachtgever

Hoogheemraadschap van Delfland

logo website De Koning

Hoofdaannemer

Gebr. De Koning

grondkerende constructies
materieel

Project omschrijving

Foto album

Gebr. De Koning heeft in opdracht van Hoogheemraadschap het project “Damwand kadeverbetering De Zweth” uitgevoerd. Dit omvat de uitvoering van een definitieve damwandconstructie, dat dient als vervangende waterkering voor het dorp. Deze stalen damwandplanken zijn aan de voorzijde van de bestaande houten beschoeiing aangebracht, zodat dit niet vooraf verwijderd hoeft te worden. Aan de achterzijde is de constructie voorzien van een drainagekoffer. De voorzijde is bekleed met betonnen schorten, voorzien van een basaltprint.

Tevens zijn werkzaamheden op het terrein van de provincie Zuid-Holland uitgevoerd, waaronder o.a. het verwijderen van verharding, beschoeiing en afmeervoorzieningen en het herinrichten van dit terrein.

Onze aanpak
De werkzaamheden zijn hoofdzakelijk vanaf het water uitgevoerd. Er is een ponton ingezet met daarop de drukmachine of de silent piler om damwandplanken aan te brengen. Ter ondersteuning is er een tweede ponton ingezet met daarop een graafkraan. Vanaf dit ponton zijn de bijkomende werkzaamheden uitgevoerd, zoals o.a. het aanbrengen van de grindkoffer en plaatsen van de prefab hangschorten.

Meer informatie?
Heeft u vragen of ziet u mogelijkheden voor een toekomstig project? Onze medewerkers staan voor u klaar. Stuur een e-mail naar info@gebrdekoning.nl of bel 078 644 26 44.

  • Kadeverbetering De Zweth 3
  • kadeverbetering De Zweth
  • Kadeverbetering De Zweth 2

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistellingen voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.

Naar de Koning verhuur

Bekijk ook deze projecten