Project Description

BETONNEN FIETSBRUG – ROTTERDAM

Fietsbrug Sydneystraat Rotterdam

logo gemeente rotterdam

Opdrachtgever

Gemeente Rotterdam

Gebr. de Koning

Hoofdaannemer

Gebr. de Koning

civiele betonwerken
ontwerp

Project omschrijving

Foto album

De fietsverbinding tussen de Schiedamse Polderdwarsweg en de Rotterdamse Sydneystraat is een belangrijke aanvullende schakel in het regionale fietsnetwerk. Door middel van dit project is een zeer vruchtbare fietsverbinding tot stand gekomen.

Technisch gezien was het een uitdaging om het fietspad te realiseren op een tracé waarin over korte afstand forse hoogteverschillen letterlijk en figuurlijk moeten worden overbrugd. Het ingenieursbureau van de gemeente Rotterdam ontwierp hiervoor een honderd meter lange betonnen fietsbrug. De brug heeft een bijzonder slanke verschijningsvorm meegekregen en de leuning is altijd zichtbaar dankzij geÏntegreerde  LED-verlichting.

De aanpak van Gebr. De Koning
Het project betrof een design en construct project, waarbij de vorm vastgelegd is. Na een optimale samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer is de betonnen fietsbrug naar alle tevredenheid opgeleverd. De brug wordt gekenmerkt door een slank ontwerp van beton met nagerekte voorspanning en achteraf geïnjecteerde voorspankanalen. Bij het ontwerp speelden voetgangersdynamica en een onderzoek naar de slankheid van het brugdek een grote rol.

Bijzonderheden
De brug is in een bijzonder korte periode ontworpen en gerealiseerd. Dit is mogelijk gemaakt door optimale samenwerking tussen opdrachtgever en Gebr. de Koning en het prefabriceren van bekisting en wapening.

Meer informatie?

Heeft u vragen of ziet u mogelijkheden voor een toekomstig project?
Onze medewerkers staan voor u klaar. Stuur een email naar info@gebrdekoning.nl of bel 078 644 26 44.

  • fietsbrug beton 1
  • fietsbrug
  • leuning fietsbrug

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistellingen voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.

Naar de Koning verhuur

Bekijk ook deze projecten