Onderwaterbeton - Gebr. de Koning
blocked divider

onderwaterbeton

Gebr. de Koning is specialist in onderwaterbeton

ONDERWATERBETON

Het voordeel van onderwaterbeton is dat er geen grondwater onttrokken hoeft te worden bij de aanleg van bouwwerken onder de grondwaterspiegel. Dit kan niet alleen een aanzienlijke kostenbesparing opleveren, maar beperkt tevens het risico van zettingen in de bodem als gevolg van de grondwateronttrekking. Bovendien kan het onderwaterbeton na het uitharden krachten opnemen en als stempelconstructie dienen.

Het aanbrengen van een vloer van onderwaterbeton gebeurt doorgaans in een met een damwand omsloten bouwkuip. Het beton wordt op de bodem van de ontgraven bouwput, die onder water staat, aangebracht. Zodra het beton uitgehard is, wordt het water weggepompt en kan de vloer belast worden. De vloer is vaak relatief dik omdat deze weerstand moet bieden aan de druk die het grondwater erop uitoefent van onder af. In sommige gevallen worden vooraf funderings- of ankerpalen aangebracht om de vloer te verankeren.

Kostenbewust ontwerp
Om een goed ontwerp te maken van een onderwaterbetonvloer is gedegen kennis nodig. Er spelen een groot aantal factoren mee om een optimaal ontwerp te maken. Gebr. de Koning heeft een groot aantal onderwaterbetonconstructies ontworpen én gerealiseerd. Deze ervaring plus gedegen kennis van de berekeningsmethoden zorgen zorgt voor een kostenbewust ontwerp.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Bekijk onze projecten
Contact opnemen
  • Onderwaterbeton - Gebr. de Koning

Direct contact

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Koning projecten

Wat heeft Gebr. De Koning u te bieden?

De veiligheid van medewerkers en de mensen die zich in de omgeving van een project bevinden, staat bij ons voorop. Veiligheidsbewustzijn is in alle fasen van het project belangrijk (zie Stichting Bewuste Bouwers). We gaan bij ieder project op een professionele en sensitieve manier om met de aspecten en gevoeligheden vanuit de omgeving.

Wij beschikken over vakkundig en goed opgeleid personeel met veel kennis en ervaring, die de verbinding leggen tussen theorie en praktijk. We halen het beste uit onze mensen en stimuleren ze om te groeien. Wij zijn een zelflerende organisatie, waarbij we kennis en ervaring delen.

De klantvraag staat bij ons centraal. We streven naar een optimaal eindproduct en een tevreden klant. Wij werken pro-actief en bereiden goed voor. Afspraak is afspraak. Klanten beoordelen ons als respectvol en open en waarderen onze menselijke benadering.

Wij zijn altijd op zoek naar slimme oplossingen voor het project en naar optimalisatie van ontwerp, uitvoering en interne processen. Wij zoeken actief naar mogelijkheden voor hergebruik van materialen, besparing van bouwmaterialen en besparing van energie (zie ook mvo). Nieuwe tools ontwikkelen om een nog beter resultaat te behalen zien we als een uitdaging. Wij volgen technische en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Investeringen in innovatieve ontwikkelingen resulteren in een toonaangevende positie op het gebied van een aantal specialismen.

We zijn een veelzijdig bedrijf met meerdere disciplines in eigen huis. We zijn goed in onze specialismen (specifieke damwandoplossingen, dijkversterkingen, complex betonwerk, zware waterbouwkundige constructies en speciale funderingswerken), maar we komen nog beter tot ons recht als er meerdere disciplines gevraagd worden. We pakken dan het project integraal aan en beheersen de raakvlakken optimaal. Dit geeft toegevoegde waarde voor het project en hiermee ontzorgen wij u. Wij zijn gewend om in verschillende rollen binnen een project te werken. Wij begrijpen in de rol van onderaannemer, wat de klant van ú vraagt.

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistellingen voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.

Naar de Koning verhuur