ns trein
blocked divider

Innovaties

Met het oog op verbetering, sta je nooit stil

Innovatie is dóen

Innovatie, één van de pijlers waarop ons bedrijf gebouwd is. Zonder onze geschiedenis van innovaties waren wij niet geweest waar wij nu zijn.  Innovatie is durf; durven de consequenties te dragen als het niet lukt. Daarnaast is innovatie ook volhouden; doorgaan tot het lukt, niet te snel opgeven. Innovatie is doen, waar veel andere bedrijven zeggen veel aan innovatie te doen, dóet Gebr. de Koning er daadwerkelijk wat mee.

Sinds decennia is Gebr. de Koning actief bezig met deze vorm van innovaties. Met name de afwijkende visies op funderingstechnieken, dijkversterkingen, kadeconstructies en binnenstedelijke kademuren getuigt van dit onderscheidend vermogen. Hiervoor schaffen wij materieel aan, werken wij samen met partners, passen wij materieel aan, ontwikkelen wij zelf materieel en ontwikkelen wij producten.

Wij houden van transparantie, daarom willen wij hieronder een aantal ontwikkelingen weergeven waar wij actief in zijn of zijn geweest. Uiteraard zijn er bepaalde zaken die binnen de muren van ons kantoor dienen te blijven.

light bulb
resonantietes 420x236 1

Resonantietechniek

In 2015 is Gebr. De Koning samen met Dieseko gestart met de doorontwikkeling van de trillingsvrije resonantietechniek van RTI. Inmiddels is deze techniek in vele projecten toegepast. We hebben de grenzen van de techniek verkend en kunnen met recht voorloper worden genoemd, aangezien wij precies weten wat de machine kan en wat deze niet kan. Dit zorgt voor veel mogelijkheden in dichtbebouwde gebieden en bij (petro)chemische bedrijven.

Meer over restonantietechniek
4240 pve foto 1 420x236 1

Drukken damwand

In 2008 waren we één van de eerste partijen die een quattropiling toepasten om damwand trillingsvrij drukkend aan te brengen. Na een periode van testen is de techniek binnen een groot aantal projecten toegepast en gemeengoed geworden in de branche. Inmiddels gebruiken we onze drukmachine nog steeds bij veel projecten. Naast de betrouwbare aard van de machine, is het door de snelheid ook zeer efficiënt om met deze machine te werken.

Meer over damwand drukken
groutankers resoneren 420x263 1

Paalsystemen

Op basis van de resonantietechniek zijn diverse paal –en ankersystemen in ontwikkeling. Het ontwerpen, berekenen en testen van de diverse paalsystemen wordt in eigen huis uitgevoerd en geverifiëerd tot een aantoonbare techniek. Deze paal- en ankersystemen zullen als revolutionair binnenkomen in de branche. De resonantietechniek leent zich bijzonder goed om dergelijke objecten in de bodem aan te brengen.

Meer over paalsystemen
nd 46533 420x236 1

Trillen

Het trillen van damwand en buispalen heeft een lange historie binnen het bedrijf. In de jaren 70 is er gestart met elektrische trilblokken van het merk Tunckers. Om deze trilblokken een langere levenscyclus te geven is ook een onderzoek gestart naar het variabel opstarten van dergelijke trilblokken, de eerste aanpassingen zijn uitgevoerd en zijn reeds diverse testen uitgevoerd. Onder beheer van Gebr. de Koning. Op dit moment konden wij ons dus voorloper inde branche noemen.

Begin jaren 90 van de vorige eeuw was Gebr. De Koning één van de eerste partijen die overging op hoog frequent variabel trillen. Binnen de specialisten in de branche is deze trillingsarme techniek inmiddels gemeengoed geworden. Toch bieden wij nog een groot aantal hoog frequent variabel moment trilblokken aan.