Historie Gebr. de Koning
blocked divider

HISTORIE GEBR. DE KONING

Een rijke historie en een duidelijke toekomstvisie

Gebr. de Koning: aannemingsbedrijf met een rijke historie

Er is in het Frans een gezegde dat luidt: als je niet weet waar je vandaan komt, weet je ook niet waar je naar toe gaat. Bij Gebr. de Koning zijn beide duidelijk en speelt de geschiedenis net zo’n grote rol als de toekomstvisie.

Een geschiedenis die altijd verbonden is geweest met activiteiten op de grens van land en water. Want de eerste bronnen die dateren van rond 1680 vertellen van het voorgeslacht De Koning (toen nog Conink of Keuning geheten) die de kost verdienden met het verhandelen van griendhout in het gebied tussen Papendrecht en Sliedrecht.

Rond 1900 werden de bakens verzet naar het Oosteind in Papendrecht waar door Ph. de Koning (grootvader van de huidige eigenaren) een hoep- en mandenmakerij werd gestart. Na uitvoering van de Deltawerken, waardoor het getijdegebied sterk veranderde, en door de opkomst van alternatieve materialen bij waterbouwkundige projecten, moest er een andere weg worden ingeslagen. Dit werd de natte aannemerij zoals bijvoorbeeld het vervaardigen en aanbrengen van zinkstukken en het uitvoeren van bestortingen.

In 1962 werd een eerste heistelling aangeschaft: het begin van een groot aantal investeringen in groot materieel. Vanaf eind jaren zestig werden de projecten in hoofdaanneming aangenomen waarbij steeds vaker, naast het heiwerk, ook kunstwerken in hout, beton en staal werden uitgevoerd.

In 1978 werd Gebr. de Koning opgericht. Het bedrijf heeft sinds die tijd een gestage groei doorgemaakt. Er is altijd veel geïnvesteerd in eigen materieel, wat onder andere geresulteerd heeft in een groot machinepark en een ruime hoeveelheid damwand.

In 2011 verhuisde Gebr. De koning naar de huidige locatie, waar het kantoor te vinden is, het magazijn, een loods voor het vervaardigen van staalconstructies, een loods voor onderhoud aan eigen materieel, en een timmerwerkplaats voor de vervaardiging van prefab betonnen elementen.

6a oude heistellin jwtip
7 kraan ponton e1484396589667

Direct contact

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Koning projecten

Wat heeft Gebr. De Koning u te bieden?

De veiligheid van medewerkers en de mensen die zich in de omgeving van een project bevinden, staat bij ons voorop. Veiligheidsbewustzijn is in alle fasen van het project belangrijk (zie Stichting Bewuste Bouwers). We gaan bij ieder project op een professionele en sensitieve manier om met de aspecten en gevoeligheden vanuit de omgeving.

Wij beschikken over vakkundig en goed opgeleid personeel met veel kennis en ervaring, die de verbinding leggen tussen theorie en praktijk. We halen het beste uit onze mensen en stimuleren ze om te groeien. Wij zijn een zelflerende organisatie, waarbij we kennis en ervaring delen.

De klantvraag staat bij ons centraal. We streven naar een optimaal eindproduct en een tevreden klant. Wij werken pro-actief en bereiden goed voor. Afspraak is afspraak. Klanten beoordelen ons als respectvol en open en waarderen onze menselijke benadering.

Wij zijn altijd op zoek naar slimme oplossingen voor het project en naar optimalisatie van ontwerp, uitvoering en interne processen. Wij zoeken actief naar mogelijkheden voor hergebruik van materialen, besparing van bouwmaterialen en besparing van energie (zie ook mvo). Nieuwe tools ontwikkelen om een nog beter resultaat te behalen zien we als een uitdaging. Wij volgen technische en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Investeringen in innovatieve ontwikkelingen resulteren in een toonaangevende positie op het gebied van een aantal specialismen.

We zijn een veelzijdig bedrijf met meerdere disciplines in eigen huis. We zijn goed in onze specialismen (specifieke damwandoplossingen, dijkversterkingen, complex betonwerk, zware waterbouwkundige constructies en speciale funderingswerken), maar we komen nog beter tot ons recht als er meerdere disciplines gevraagd worden. We pakken dan het project integraal aan en beheersen de raakvlakken optimaal. Dit geeft toegevoegde waarde voor het project en hiermee ontzorgen wij u. Wij zijn gewend om in verschillende rollen binnen een project te werken. Wij begrijpen in de rol van onderaannemer, wat de klant van ú vraagt.

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistellingen voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.

Naar de Koning verhuur

De 7 krachten van De Koning: ontdek én benut onze specialiteiten

Het succes van Gebr. De Koning is gebaseerd op 7 krachtige pijlers, waaronder waterbouwkundige werken. Op deze 7 werkterreinen, met de raakvlakken ervan, zijn we als geen ander thuis. Hieronder kunt u meer informatie lezen en bekijken over de overige zes krachten van De Koning:

ontwerp