Op vrijdag 12 april heeft een delegatie van de Japanse onderneming Giken LTD, ontwikkelaar en leverancier van geavanceerde funderingsmachines, een bezoek gebracht aan ons bedrijf in Papendrecht. Behalve een rondleiding over het bedrijfsterrein, werd er ook een demonstratie gegeven van de Resonator.

Bezoek Giken Gebr. De Koning Papendrecht
Bezoek Giken LTD


Giken Europe en Gebr. De Koning werken al enige tijd samen. In 2018 is een samenwerkingsovereenkomst gesloten waardoor wij actief bijdragen aan de ontwikkeling en optimalisatie van nieuwe en bestaande technieken waarmee trillingsvrij palen en damwand kan worden aangebracht. Een van deze technieken heet de Gyro-Press methode en heeft zich inmiddels in verschillende werelddelen al bewezen. Nog dit jaar wordt deze methode geïntroduceerd in Europa. Het is uitermate geschikt voor bouwen in een kwetsbare omgeving zoals dijkversterkingsprojecten, herstellen van kademuren en het realiseren van bouwkuipen in dichtbevolkte gebieden.

Gebr. De Koning is sinds 2018 in het bezit van een Silent Piler, ook een ontwikkeling van Giken. Deze 12-tons silent piler is uniek onder de silent pilers. Door zijn slanke afmetingen en het feit dat deze trillingvrije machine als het ware over de damwand ‘loopt’ en dus geen kraan nodig heeft om bediend te worden, is deze machine in de nauwste situaties toe te passen.

Kijk hier hoe deze techniek in zijn werk gaat.