Banner KRACHT 1600x500 1
blocked divider

Gebr. De Koning: we hebben de aarde te leen en zorgen er voor.

Niet praten, maar doen!

Duurzaamheid zit in in onze genen.

Als Gebr. De Koning beseffen wij als geen ander dat bijna alles wat we doen impact heeft op de kwaliteit van het milieu.

Onze duurzaamheidscultuur wordt mede gedreven door een dieper bewustzijn van de gevolgen die de aard van onze werkzaamheden, én de aanschaf en gebruik van diverse producten, met zich meebrengt. Dit komt voort uit een vorm van idealisme; we hebben de aarde te leen en zorgen er voor, wij noemen dit ook wel rentmeesterschap.

Duurzaamheid heeft vele facetten. Voor ons is CO2 reductie geen doel op zich,  maar één van de middelen om aan dit rentmeesterschap vorm te geven.

Al sinds 2008 geven wij duurzaamheid actief vorm en sindsdien staan wij op niveau 5 van de CO2 prestatieladder. In 2020 is Gebr. De Koning lid geworden van de club van 49. Deze samenwerking tussen bedrijven heeft als doel om in 2030 een CO2 reductie te behalen van 49%.

Wij zijn trots te melden dat wij reeds in 2021 al op een reductie van 44% zitten ten opzichte van het jaar 2012. Het is mooi om te zien dat al de ondernomen activiteiten, klein en groot, uiteindelijk zo’n groot effect hebben.

De Europese Commissie kondigde op 17 september jl. aan de klimaatdoelen aan te scherpen. De commissie presenteerde het plan de broeikasgassen met ten minste 55% te verminderen in plaats van 49% ten opzichte van het niveau van 1990. Uiteraard is dit voor Nederland een grote ambitie. Wij zijn er echter klaar voor!

thermometer groen web Tekengebied 1
logo GDK zero emission

Emissieloos werken

Wij willen graag uitstrootvrij werken en houden ons daarom bezig met de ontwikkeling van emissieloos materieel. Ook is Gebr. De Koning aangesloten bij het Emissieloos Netwerk Infra. Een unieke manier van samenwerken tussen bouwbedrijven, importeurs en ontwikkelaars van bouwmaterieel, internationale concerns, start-ups en leveranciers van energiedragers. ENI gaat hierbij voor het gezamenlijk ontwikkelen en toepassen van vooral zwaar bouwmaterieel op waterstof of elektra.

Lees verder
beeld zonnepanelen 420x236 Tekengebied 1

Verduurzaming kantoor en werkplaatsen

Eén van de belangrijkste aspecten van duurzaam ondernemen is een duurzame werkomgeving. Bij Gebr. De Koning hebben wij hier de laatste jaren veel in geïnvesteerd. We hebben onze bedrijfspanden voorzien van maar liefst 700 zonnepanelen en hebben zoveel mogelijk energiebesparende maatregelen genomen Hierdoor gaat er minder warmte verloren en is minder elektriciteit nodig.

logo club van 49

De club van 49

100% zeker naar 49% minder CO2: dat moeten we in Nederland volgens het klimaatakkoord realiseren. Ondanks dit gegeven commiteren nog niet alle bedrijven zich standaard aan deze doelstelling. In 2018 heeft SmartTrackers de ‘Club van 49’ opgericht: een verzameling bevlogen bedrijven die het doel van 49% echt willen halen, substantiële stappen zetten en tevens onderzoeken hoe 49% reductie is door te vertalen in de bedrijfsketen. Gebr. De Koning heeft zich als eerste funderingsbedrijf aangesloten bij deze club.

Lees verder
CO2 prestatieladder

CO2-Prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is hét duurzaamheidsinstrument van Nederland dat bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 en kosten. Binnen de bedrijfsvoering, in projecten én in de keten. De Ladder wordt als CO2-managementsysteem en als aanbestedingsinstrument gebruikt. In 2010 was Gebr. De Koning het eerste MKB bedrijf met CO2 prestatieladder niveau 5. Dit niveau is tot op heden gecontinueerd.

Lees verder

Ook werken bij een duurzaam en innovatief familiebedrijf?

Bij Gebr. De Koning zijn wij altijd opzoek naar nieuwe, enthousiaste collega’s. Meer weten?

Vacatures
RHU 20190828 0025

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistellingen voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.

Naar de Koning verhuur