Kademuur Waalhaven - Gebr. de Koning
blocked divider

binnenstedelijke kademuren

Gebr. De Koning is specialist in binnenstedelijke kademuren

BINNENSTEDELIJKE KADEMUREN

In de loop van de tijd zijn de belastingen op binnenstedelijke kademuren flink toegenomen, met name door de toegenomen verkeersbelasting. Daarbij moet opgemerkt dat niet alleen de kade zelf schade- of zettingsgevoelig is, maar dat schade aan kademuren ook kan leiden tot effecten op de achtergelegen gebouwen of ondergrondse infrastructuur.

Oplossing
Bent u op zoek naar een betrouwbare kennisbron op het gebied van binnenstedelijke kademuren, dan bent u bij Gebr. De Koning aan het juiste adres. Met een nuchtere blik kijken we naar de probleemstelling en ontwikkelen wij een passende oplossing. Behalve een grote theoretische kennis en modellen, brengen we daarbij tientallen jaren praktische ervaring in.

Herstel of nieuwbouw
Wanneer blijkt dat bepaalde onderdelen van een historische kademuur specifieke aandacht nodig hebben, dan doen wij nader onderzoek. Daarbij kunnen we naar wens een globale of diepgaande inspectie uitvoeren. Op basis van de gegevens stellen we vast welke beheersmaatregelen nodig zijn. Waarbij we ook de omgeving niet uit het oog verliezen. Monumentale bomen en gebouwen kunnen invloed hebben op de kadeconstructie. En andersom kan onderhoud, herstel of nieuwbouw van een binnenstedelijke kademuur op zijn beurt invloed hebben op deze omgevingsaspecten.

Beheer en onderhoud
Proactief beheer en onderhoud voeren we uit volgens de NEN 2767 conditiemeting methode. Deze norm zorgt voor het eenduidig inspecteren en in kaart brengen van de technische staat van onder andere kademuren. Door middel van het toekennen van conditiescores, wordt er inzicht verkregen in de te verwachten onderhoudskosten en mogelijke risico’s. Dit vormt weer de basis voor het opstellen van meerjarige onderhoudsplannen en budgetten.

Theorie én praktijk
Naast het inspecteren, onderhouden en het ontwerpen van kademuren, bouwt Gebr. De Koning ook daadwerkelijk binnenstedelijke kademuren. Hierdoor hebben we behalve veel theoretische kennis, grote praktische ervaring, waarvan we dankbaar gebruik maken bij alle hierboven beschreven facetten. Nieuwsgierig geworden wat Gebr. De Koning voor uw specifieke probleem kan betekenen, neem dan contact met ons op.

Bekijk onze projecten
Contact opnemen
 • Binnenstedelijke kademuur - Gebr. de Koning
 • Binnenstedelijke kademuur - Gebr. de Koning
 • Binnenstedelijke kademuur - Gebr. de Koning
 • Renovatie binnenstedelijke kademuur - Gebr. de Koning
 • Renovatie binnenstedelijke kademuur - Gebr. de Koning
 • Renovatie binnenstedelijke kademuur - Gebr. de Koning
 • Kadeconstructies - Gebr. de Koning
 • Verankering - Gebr. de Koning
 • Renoveren historische kademuur - Gebr. de Koning
 • Bouwen binnenstedelijke kademuur - Gebr. de Koning

Direct contact

Stel een vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Koning projecten