Bergbezinkbassin - Gebr. de Koning
blocked divider

BERGBEZINKBASSIN EN WATERKELDER

Gebr. de Koning is specialist in bergbezinkbassins en waterkelders

Bergbezinkbassin en waterkelder

Door verschillende oorzaken kan er binnen korte tijd een grote hoeveelheid afvalwater in het riool terechtkomen. Bijvoorbeeld wanneer er een flinke hoeveelheid regen valt. Voor de tijdelijke opslag hiervan kan gebruik worden gemaakt van een bergbezinkbassin, een grote ondergrondse waterkelder.

In plaats van dat het overtollige rioolwater gelijk wordt overgestort, bergt dit bergbezinkbassin het water eerst. Door de lage stroomsnelheid kan het vuil in het bassin bezinken. Mocht het bergbezinkbassin toch vol lopen, dan wordt het overtollige water alsnog overgestort. Het voordeel van de overstort na tijdelijke opslag in een bergbezinkbassin, is dat een groot deel van het vuil al bezonken is en dus achterblijft in het bassin. Hierdoor komt er minder vervuild water in het oppervlaktewater terecht.

Prefab of in situ beton
Een bergbezinkbassin kan worden opgebouwd uit prefab betonnen onderdelen of wordt “in het werk”, op locatie, gestort. Gebr. De Koning kan dit geheel verzorgen, van ontwerp tot beheer.

Bekijk onze projecten
Contact opnemen
  • Bergbezinkbassins en waterkelders - Gebr. de Koning

Direct contact

Stel een vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Koning projecten

Wat heeft Gebr. De Koning u te bieden?

De veiligheid van medewerkers en de mensen die zich in de omgeving van een project bevinden, staat bij ons voorop. Veiligheidsbewustzijn is in alle fasen van het project belangrijk (zie Stichting Bewuste Bouwers). We gaan bij ieder project op een professionele en sensitieve manier om met de aspecten en gevoeligheden vanuit de omgeving.

Wij beschikken over vakkundig en goed opgeleid personeel met veel kennis en ervaring, die de verbinding leggen tussen theorie en praktijk. We halen het beste uit onze mensen en stimuleren ze om te groeien. Wij zijn een zelflerende organisatie, waarbij we kennis en ervaring delen.

De klantvraag staat bij ons centraal. We streven naar een optimaal eindproduct en een tevreden klant. Wij werken pro-actief en bereiden goed voor. Afspraak is afspraak. Klanten beoordelen ons als respectvol en open en waarderen onze menselijke benadering.

Wij zijn altijd op zoek naar slimme oplossingen voor het project en naar optimalisatie van ontwerp, uitvoering en interne processen. Wij zoeken actief naar mogelijkheden voor hergebruik van materialen, besparing van bouwmaterialen en besparing van energie (zie ook mvo). Nieuwe tools ontwikkelen om een nog beter resultaat te behalen zien we als een uitdaging. Wij volgen technische en maatschappelijke ontwikkelingen op de voet. Investeringen in innovatieve ontwikkelingen resulteren in een toonaangevende positie op het gebied van een aantal specialismen.

We zijn een veelzijdig bedrijf met meerdere disciplines in eigen huis. We zijn goed in onze specialismen (specifieke damwandoplossingen, dijkversterkingen, complex betonwerk, zware waterbouwkundige constructies en speciale funderingswerken), maar we komen nog beter tot ons recht als er meerdere disciplines gevraagd worden. We pakken dan het project integraal aan en beheersen de raakvlakken optimaal. Dit geeft toegevoegde waarde voor het project en hiermee ontzorgen wij u. Wij zijn gewend om in verschillende rollen binnen een project te werken. Wij begrijpen in de rol van onderaannemer, wat de klant van ú vraagt.

De Koning Materieelverhuur

Op zoek naar damwand, graafmachines, shovels, kranen of heistellingen voor uw project?
De Koning heeft 20.192m2 damwand op voorraad en verhuurt haar materieel aan diverse partners.

Naar de Koning verhuur

De 7 krachten van De Koning: ontdek én benut onze specialiteiten

Het succes van Gebr. De Koning is gebaseerd op 7 krachtige pijlers, waaronder waterbouwkundige werken. Op deze 7 werkterreinen, met de raakvlakken ervan, zijn we als geen ander thuis. Hieronder kunt u meer informatie lezen en bekijken over de overige zes krachten van De Koning: